15 Ιανουαρίου 2015

Χαλβάς






Πρεμιέρα σήμερα για το νέο μου ιστολόγιο "Ταξίδια στη γεύση",
που θα σας κρατάει συντροφιά με συνταγές για νόστιμα φαγητά και λαχταριστά γλυκά, έξυπνες ιδέες και μυστικά στην κουζίνα.
Ελπίζω να το αγαπήσετε, όπως αγαπήσατε το antigoni-handmade.blogspot.gr  "victoria-handmade creations" και να είναι και αυτό το ίδιο καλοτάξιδο.

Για αρχή θα ξεκινήσω με ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό, που τελείως συμπτωματικά έκανε σήμερα ο σύζυγός μου - δεν γνωρίζει ακόμη την ύπαρξη του νέου ιστολογίου - για να τιμήσω τις ικανότητες και το εφευρετικό του ταλέντο στην κουζίνα.

Την συνταγή αυτή την θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια, όταν την έκανε η μαμά και μοσχομύριζε όλο το σπίτι.
Κλασική, εύκολη και πάντα πετυχημένη.




Υλικά που θα χρειασθούμε:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2  φλυτζάνια τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι
  • 3  φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4  φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι το χρώμα του να γίνει καφέ-χρυσαφί.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο σιρόπι στο σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας διαρκώς. 
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι.
Όσο ο χαλβάς είναι ακόμη ζεστός του δίνουμε σχήματα ή τον σερβίρουμε σε μπολ.
Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια ή και μέλι.


2 σχόλια:

κυκλάμινο είπε...

Καλοτάξιδο !!!!!!!! Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!! Φιλάκια

Neanikon Pastry Blog είπε...

Καλή Αρχή !!! Πολύ ωραία τα χαλβαδάκια σου !! Άρης