17 Ιανουαρίου 2015

Μηλόπιτα τριφτή


Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν την μηλόπιτα. 
Σε διάφορες παραλλαγές και προτάσεις κάθε φορά η γεύση του μήλου ξέρει πως να χαϊδέψει τον ουρανίσκο και να κατακτήσει περίοπτη θέση ανάμεσα στις γλυκές λιχουδιές.
Την εποχή αυτή τα μήλα είναι σε αφθονία στην αγορά και σε καλές τιμές, οπότε μη διστάζετε και ξεκινήστε τώρα. Η οικογένεια θα την απολαύσει με μεγάλη ευχαρίστηση.






Υλικά που θα χρειασθούμε
  • 7 μέτρια μήλα
  • 1 κούπα καρύδια 
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • βανίλια
  • μπέικιν
Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με το 1/2 κούπας ζάχαρη και τα καρύδια.
Κτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε και τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά και τις 2 μόνο κούπες αλεύρι. Σ' ένα ταψί στρώνουμε τα 2/3 του μείγματος και από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα μήλα. Προσθέτουμε στην υπόλοιπη ζύμη την 1 κούπα αλεύρι,τη ζυμώνουμε και την τρίβουμε σε κομματάκια πάνω από το ταψί, φροντίζοντας να το σκεπάσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Από το http://antigoni-handmade.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: