4 Φεβρουαρίου 2015

Σολομός ψητός με πουρέ ρεβιθιών






Ο σολομός είναι ένα ψάρι μετρίου μεγέθους, που απαντάται κυρίως στα κρύα νερά του Βορείου Ατλαντικού και σε ποταμούς, που εκβάλουν σ' αυτόν. Εκτρέφεται επίσης και σε ιχθυοκαλλιέργειες με κύριες χώρες την Νορβηγία, τον Καναδά και την Χιλή.

Αποτελεί πολύ πλούσια πηγή σε ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και γι' αυτό θεωρείται ως μια εξαιρετικά πολύτιμη τροφή με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το ανοσοποιητικό σύστημα, την λειτουργία της καρδιάς, την υγεία του δέρματος και την διαύγεια του νου.



Υλικά που θα χρειασθούμε για 4 μερίδες


  • 1 κιλό φέτες σολομού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Καθαρίζουμε τις φέτες σολομού από το εξωτερικό τους περίβλημα και τις πλένουμε καλά
Σ' ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε πάνω τα φιλέτα του σολομού, τα οποία έχουμε ήδη αλατίσει.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.


Συνοδεύουμε με πουρέ ρεβιθιών
Τα υλικά και η παρασκευή δημοσιεύονται εδώ Ρεβίθια λεμονάτα  Πολτοποιούμε τα ρεβίθια λεμονάτα σε πουρέ. 


Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: