15 Φεβρουαρίου 2015

Χταποδάκι κοκκινιστό


Μια νόστιμη πρόταση για τη Σαρακοστή και όχι μόνο.




Υλικά που θα χρειασθούμε

Για την προετοιμασία του χταποδιού

  • 1 κιλό χταπόδια
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ή κονιάκ
  • μοσχοπίπερο, δάφνη
Για την σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κουταλάκια πολτό ντομάτας
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι, 1 φύλλο δάφνης, μπαχάρι

Πλένουμε καλά τα χταποδάκια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ή κονιάκ, μοσχοπίπερο, δάφνη και ένα φελλό (ο φελλός βοηθάει να μαλακώσουν γρήγορα) και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Λιώνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μείγμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κόκκινο γλυκό πιπέρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πολτό ντομάτας διαλυμένο και το κρασί. Συνεχίζουμε μέχρι η μυρωδιά του κρασιού να χαθεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπαχάρι, τη δάφνη και τα χταποδάκια, τα οποία έχουμε νωρίτερα τεμαχίσει και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να δέσουν.

Συνοδεύουμε με ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: