4 Μαρτίου 2015

Συνταγή για νόστιμη "Ψαρόσουπα"





Μπορεί να μπήκαμε στην άνοιξη και να άρχισε το θερμόμετρο λίγο - λίγο να ανεβαίνει, η ψαρόσουπα όμως αποτελεί πάντα ένα καλοδεχούμενο πιάτο νόστιμο και προπαντός θρεπτικό κυρίως για τα παιδιά. 
Ο συνδυασμός 2 ή και περισσότερων ψαριών είναι προτιμότερος, καθώς της προσδίδει πολύ πιο πλούσια γεύση. 



Υλικά που θα χρειασθούμε

500 γρ. σολωμό
500 γρ κοκκινόψαρο
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
2 καρότα
5 πατάτες
1/2 ματσάκι σέλινο
1/3 κούπα ρύζι γλασέ
1 λεμόνι
αλάτι

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα βράζουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφαιρούμε τα αγκάθια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Όταν το κρεμμύδι μαραθεί, προσθέτουμε τον ζωμό από τα ψάρια, που βράσαμε, αφού προηγουμένως τον σουρώσαμε, ώστε να μην έχει αγκάθια. Συμπληρώνουμε με νερό, όσο χρειασθεί. Προσθέτουμε τεμαχισμένα τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο, ακολούθως το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το καθαρισμένο ψάρι και βράζουμε για λίγο ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: