27 Μαρτίου 2015

Μικρά μυστικά και συμβουλές για το κοτόπουλο




Το κοτόπουλο είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεϊνες και βιταμίνες, γι' αυτό αποτελεί μια ιδανική τροφή για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Μαγειρεύεται εύκολα και με πάρα πολλούς τρόπους και αρέσει σ' όλους.



Μικρά μυστικά για το κοτόπουλο
  • Τ φρέσκο κοτόπουλο διατηρείται στο ψυγείο μόνο 3 μέρες 
  • Το κατεψυγμένο κοτόπουλο πρέπει να ξεπαγώσει εντελώς, προτού μαγειρευτεί
  • Για να ξεπαγώσει γρήγορα το κατεψυγμένο κοτόπουλο, το βάζουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει πολύ αλάτι. Με τον τρόπο αυτό το αίμα θα φύγει πιο γρήγορα και το κρέας του θα γίνει περισσότερο λευκό
  • Για να γίνει το κρέας του κοτόπουλου πιο τρυφερό, το αφήνουμε για 3 ώρες μέσα σε γάλα ή κρέμα γάλακτος πριν το ψήσουμε ή το τηγανίσουμε
  • Το ωμό κοτόπουλο κόβεται πιο εύκολα με ψαλίδι κουζίνας παρά με μαχαίρι


Δεν υπάρχουν σχόλια: