2 Απριλίου 2015

Σουπιές με κρεμμύδια και πράσα σε σάλτσα ντομάτας








Υλικά που θα χρειασθούμε

1 κιλό σουπιές
3 κρεμμύδια
2 πράσα
1 σκελίδα σκόρδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
5 κόκκους μπαχάρι
5 κόκκους μοσχοπίπερο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι


Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας το εσωτερικό κόκκαλο και την πέτσα. Τις πλένουμε πολύ καλά με αρκετό νερό, ώστε να φύγει τελείως το μελάνι. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το ψαλίδι της κουζίνας.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε όλα μαζί με το ελαιόλαδο. Όταν μαραθούν λίγο, προσθέτουμε την ντομάτα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το πιπέρι, το αλάτι και τις σουπιές και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: