16 Απριλίου 2015

Συνταγή για μια υπέροχη πουτίγκα


Ένα γλύκισμα δροσερό και απολαυστικό, ιδιαίτερα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. 
Το μοναδικό άρωμα της κανέλας, η λαχταριστή γεύση της αφράτης κρέμας και η γλυκιά αίσθηση του σιροπιασμένου γλυκού με το τραγανό καρύδι κάνουν την πουτίγκα κυριολεκτικά ακαταμάχητη.



------


Υλικά για το παντεσπάνι
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 και 1/2 κούπα αλεύρι
  • 4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Υλικά για την κρέμα
  • 1 και 1/2 κιλά γάλα
  • 1 κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκιά την θέλουμε)
  • 2 αυγά 
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι
  • 2 και 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Σ' ένα μπολ κτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τα καρύδια  και την κανέλα. Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντας και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε στους 180  βαθμούς για περίπου 30΄ περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλύκισμα από τον φούρνο. Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. 
Σ' ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με μία κούπα γάλα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα για να μην κολλήσει ή σβολιάσει, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς, καθώς και το βούτυρο.
Στη συνέχεια περιχύνουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο γλύκισμα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κανέλα. Βάζουμε την πουτίγκα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή. 



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει 1 κόρν φλαουερ

antigoni-handmade blogspot είπε...

Σημαίνει 1 ολόκληρο κουτί