15 Οκτωβρίου 2015

Χοιρινό με μπέικον και λαχανικά








Υλικά που θα χρειασθούμε

450 γρ. χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 - 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο
2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
5-6 κόκκους πιπέρι
αλάτι, πιπέρι


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε σε πυρέξ με καπάκι το περιεχόμενο της κατσαρόλας και προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, τον πελτέ, το αλάτι, τα πιπέρια, καθώς και 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το πυρέξ με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Σερβίρουμε με λαχανικά (μαγειρεμένα μπριάμ), με ρύζι, με ζυμαρικά ή ότι άλλο επιθυμούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: