12 Δεκεμβρίου 2015

Φάβα η Ελληνική







Υλικά 


1/2 κιλό φάβα 
1 κρεμμύδι
4-5 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό


Πλένουμε καλά τη φάβα και τη βράζουμε μαζί με το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με νερό για 1 1/2 ώρα περίπου. 
Όταν βράσει την περνάμε από τον μύλο των χόρτων. Βάζουμε την πολτοποιημένη φάβα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το πιπέρι και την σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμη. 
Τη σερβίρουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι ή μαϊντανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: