16 Δεκεμβρίου 2015

Μηλοπιτάκια με τραγανή ζύμη





Ατομικά μικρά μηλοπιτάκια πολύ εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους, που θα τα λατρέψετε.
Το τραγανό φύλλο, η υπέροχη γεύση του ψητού μήλου και το εξαίσιο άρωμα της κανέλας τα κάνουν πραγματικά ακαταμάχητα.





Υλικά που θα χρειασθούμε


Για τη ζύμη

200 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

Για τη γέμιση

6 μήλα
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια

ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου, ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Αναμειγνύουμε την μαργαρίνη με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, ώστε να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Αναμειγνύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα της μαργαρίνης και της κρέμας γάλακτος. Πλάθουμε τη ζύμη μας, ώσπου να γίνει αφράτη και μαλακή.
Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, εκτός ψυγείου, για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την ανοίγουμε σε φύλλο σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου και με πάχος 2-3 χιλιοστά.
Σουρώνουμε το μείγμα των μήλων, ώστε να φύγουν τα υγρά και στρώνουμε με το κουτάλι την γέμιση κατά μήκος του φύλλου.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω με κανέλα, να προσθέσουμε σταφίδες ή καρυδόψιχα. Εγώ έβαλα κανέλα και καρυδόψιχα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό σκεπάζοντας την γέμιση του μήλου και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες πλάτους 3-4 εκατοστών.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί, πάνω σε ελαφρά βουτυρωμένη λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν ψηθούν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.








Δεν υπάρχουν σχόλια: