26 Ιανουαρίου 2016

Μπισκότα με ινδοκάρυδο και σταγόνες κουβερτούρας


Τόσο απλά και τόσο νόστιμα





Υλικά που θα χρειασθούμε
(για περίπου 50 τεμάχια)


1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
2 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι καφέ ινδοκάρυδο ψίχα 
σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση


  1. Χτυπάμε σ' ένα μπολ το βούτυρο, ώστε να γίνει σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  3. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη γρήγορα.
  4. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 8 mm και με ένα ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκοτάκια.
  5. Τοποθετούμε από πάνω τις σταγόνες κουβερτούρας.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά το πολύ. Θέλουμε τα μπισκοτάκια να είναι τραγανά από έξω, αλλά μαλακά από μέσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: