7 Μαρτίου 2016

Μπισκότα βουτύρου








Υλικά που θα χρειασθούμε:


  • 200 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού για την επάλειψη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ



  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη.
  4. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 40 λεπτά.
  5. Απλώνουμε τη ζύμη και κόβουμε σε μπισκότα.
  6. Αλείφουμε τα μπισκότα με τον κρόκο του αυγού, στον οποίο έχουμε προσθέσει με ένα κουταλάκι νερό
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 12 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: