17 Απριλίου 2016

Ρεβανί, η απόλαυση του καλοκαιριού








Υλικά που θα χρειασθούμε

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι

Σιρόπι
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
χυμό μισού λεμονιού



  1. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους των αυγών και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε εναλλάξ τη φαρίνα και το γάλα, ενώ ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα.
  7. Ψήνουμε το ρεβανί σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
  8. Πριν κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι


Δεν υπάρχουν σχόλια: