13 Ιουνίου 2016

Σάμαλι πολίτικο







Υλικά που θα χρειασθούμε

2 1/2 κούπας σιμιγδάλι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ασπρισμένα αμύγδαλα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

  1. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα, ώστε να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.
  3. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  4. Αφήνουμε για 2-3 ώρες, ώσπου το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να φουσκώσει.
  5. Χαράζουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια και τοποθετούμε τα αμύγδαλα χωρισμένα στη μέση.
  6. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το σάμαλι να ροδίσει.
  7. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο και το αλείφουμε την επιφάνειά του με το βούτυρο.
  8. Περιχύνουμε με το σιρόπι, που έχουμε ήδη προετοιμάσει, κουταλιά-κουταλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: