1 Οκτωβρίου 2016

Ρυζόγαλο








Υλικά που θα χρειασθούμε

8 κουταλιές σούπας κοφτές ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κιλό γάλα
2 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
4 κουταλιές σούπας νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ελάχιστο αλάτι
Βανίλια
Κανέλλα

Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, ενώ το ανακατεύουμε συχνά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε από πάνω την κανέλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: