11 Νοεμβρίου 2016

Οι τροφές της ευτυχίας





Σύμφωνα με βιοχημικές έρευνες τα αυγά, η μαγιά της μπύρας, το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι οι τροφές, που φτιάχνουν τη διάθεση, γιατί περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β, οι οποίες ενισχύουν την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών.
Οι ουσίες αυτές, όπως η σεροτονίνη και η ακετυλχολίνη, είναι χημικοί "αγγελιοφόροι" που επιτρέπουν τη μετάδοση των πληροφοριών στα νευρικά κύτταρα, ρυθμίζοντας σκέψεις, συγκινήσεις και διάθεση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: