13 Νοεμβρίου 2016

Γαύρος τραγανός



Να πως μπορούμε να απολαύσουμε αλλιώς τον υπέροχο Ελληνικό γαύρο, που όλοι λατρεύουμε. Τηγανιτός μεν, διαφορετικός δε, αλλά πάντα εξαιρετικός. Δεν ξεχνάμε όμως ότι, σερβίρεται αμέσως. 




Υλικά (για 4 μερίδες )

300 γρ. γαύρο
2 αυγά
3/4 φλιτζανιού παγωμένο νερό
1/2 ποτήρι αλεύρι
1 πρέζα σόδα μαγειρική σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι

Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Τον πλένουμε και τον αφήνουμε σε σουρωτύρι να στραγγίξει.
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το νερό, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά με σύρμα, ώστε να μην δημιουργηθούν βόλοι.
Ανακατεύουμε στο μείγμα τα ψαράκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.



Δεν υπάρχουν σχόλια: