29 Νοεμβρίου 2016

Σπανακοτυροπιτάκια με ζύμη κουρού


Πολύ γρήγορα και εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας μπορούμε να έχουμε ζεστά, λαχταριστά και προ πάντων σπιτικά σπανακοτυροπιτάκια, που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.


Υλικά
(γίνονται 33 περίπου κομμάτια)

Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κούπα βούτυρο
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι
1 κρόκο αυγού για τη επάλειψη (προαιρετικό)

Για τη γέμιση
300 γρ. σπανάκι
100 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό

Σ' ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, το αυγό και το αλατοπίπερο. Τα κτυπάμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση με το σπανάκι, που έχουμε βράσει νωρίτερα, το τυρί φέτα και το αυγό. Προσθέτουμε στη γέμιση και λίγο αλάτι.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού. Πιέζουμε με την παλάμη μας κάθε μπαλάκι, ώστε να σχηματίσουμε ένα δίσκο διαμέτρου 8 περίπου εκατοστών. Βάζουμε πάνω του ένα κουταλάκι από τη γέμιση. Κλίνουμε το δίσκο σε σχήμα μισοφέγγαρου και πατάμε τις άκρες του με ένα πιρούνι σχηματίζοντας έτσι και σχέδιο.
Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού με 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείφουμε από πάνω τα σπανακοτυροπιτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

25 Νοεμβρίου 2016

7 χρυσοί κανόνες για τα ζυμαρικά




Τα ζυμαρικά αναμφισβήτητα τα λατρεύουμε όλοι μας. Γίνονται γρήγορα, είναι χορταστικά και οικονομικά. Είτε σαν πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο ή γαρνιτούρα συνδυάζονται με επιτυχία με κρέας, θαλασσινά, κοτόπουλο, λαχανικά και όλα τα αρωματικά χόρτα.
Ας δούμε λοιπόν με ποιο τρόπο μαγειρεύονται καλύτερα αυτές οι χαρισματικές τροφές, ώστε να διατηρούν όλα τα χαρακτηριστικά της γεύσης τους και να είναι πιο εύπεπτες.


14 Νοεμβρίου 2016

Προετοιμασία τροφών για την κατάψυξη




Η κατάψυξη τροφών στο σπίτι δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, αρκεί να θυμόμαστε ότι, τα τρόφιμα πρέπει να είναι φρέσκα και καλής ποιότητας, ο δε καταψύκτης να έχει σταθερή θερμοκρασία κάτω από το μείον 20 βαθμούς.


13 Νοεμβρίου 2016

Γαύρος τραγανός



Να πως μπορούμε να απολαύσουμε αλλιώς τον υπέροχο Ελληνικό γαύρο, που όλοι λατρεύουμε. Τηγανιτός μεν, διαφορετικός δε, αλλά πάντα εξαιρετικός. Δεν ξεχνάμε όμως ότι, τον σερβίρουμε αμέσως. 

7 Νοεμβρίου 2016

Κέικ σοκολάτας με καρύδια



Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στη λαχταριστή γεύση της σοκολάτας. 
Την απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία και στις γιορτές ακόμη περισσότερο σε κέικ, τούρτες, μους σοκολάτας και τόσα άλλα γλυκά, που ενθουσιάζουν με τη νοστιμιά τους.