8 Μαρτίου 2017

Αλμυρό κέικ με σπανάκι, φέτα και αρωματικά


Αξίζει να το δοκιμάσετε. 
Ένα αλμυρό κέικ με καταπληκτική γεύση, που γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Η λύση για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το βιαστικό πρωινό τσίμπημα πριν φύγουμε για τη δουλειά και όχι μόνο.


Υλικά που θα χρειασθούμε

4 αυγά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
350 γρ. σπανάκι 
250 γρ. αλεύρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
350 γρ φέτα χοντροκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε στο νερό για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι, που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: