25 Μαρτίου 2017

Κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας



Ένα καταπληκτικό κεκάκι ευχάριστο και ελαφρύ με το άρωμα και τη γεύση της μπανάνας, αλλά και της αγαπημένης σοκολάτας. Ένας υπέροχος συνδυασμός, που σίγουρα δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους.




Υλικά που θα χρειασθούμε

3 μπανάνες
100 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 1/2 αλεύρι που φουσκώνει
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
3 κ. σ. σταγόνες κουβερτούρας
1/2 κ. γλ. σόδα

Για το γλάσο

125 γρ βούτυρο
4 κ.σ κακάο
6 κ.σ. ζάχαρη
3 κ. σ. νερό


Σ' ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις μπανάνες πολτοποιημένες, τη βανίλια, τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε το μείγμα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το οποίο έχουμε κοσκινίσει με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα.

Αδειάζουμε σε ταψάκι, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σ' ένα κατσαρολάκι  βάζουμε τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τα διαρκώς μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα γυαλιστερό μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: