22 Σεπτεμβρίου 2017

Μηλόπιτα με γιαούρτι




Με τόσα μήλα τριγύρω ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σκέψη μιας αφράτης και νόστιμης μηλόπιτας. Είναι πραγματικός πειρασμός δεν υπάρχει αμφιβολία.




Πολύ δε περισσότερο όταν η συνταγή υπόσχεται ένα τέλειο αποτέλεσμα χωρίς πολύ κόπο και χρόνο.






Υλικά

175 γρ. αλεύρι
1 αυγό
100 γρ. βούτυρο
125 γρ. γιαούρτι
2/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κ. γ. αλάτι
2/3 κ. σ. σόδα
3 μήλα
1 κ. γ. κανέλα
1 κ. σ. βούτυρο για την επάλειψη

Για το τρίμμα ζύμης

1 κ. γ. βούτυρο
1 κ. γ. ζάχαρη άχνη
2-3 κ. σ. αλεύρι


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή και ελαφρώς ρέουσα. 
Βουτυρώνουμε  και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών και ρίχνουμε τη ζύμη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις αλείφουμε με το βούτυρο και τις τοποθετούμε μία - μία πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζουμε πάνω από τις φέτες μήλου την κανέλα.

Για να ετοιμάσουμε το τρίμμα ζύμης ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι και τρίβουμε μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Πασπαλίζουμε το τρίμμα ζύμης πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: