13 Οκτωβρίου 2017

Ζύμη cheescake για πίτες με γέμιση της αρεσκείας μας




Είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση, όταν θέλουμε να κάνουμε πίτες με σπιτική ζύμη, χωρίς να βασανιζόμαστε με το άνοιγμα πολλών φύλλων. Αφράτη και εύπλαστη μπορεί να συνδυασθεί με όποια γέμιση θέλουμε και να γίνει η αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών και όλης της οικογένειας.


Υλικά για τη ζύμη

200 γρ. τυρί cottage
250 γρ. αλεύρι
2 αυγά
80 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
1 κρόκο αυγού για την επάλειψη
σουσάμι για πασπάλισμα


Σ' ένα μπολ βάζουμε το τυρί cottage, τα αυγά, το αλάτι και τα κτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Η ζύμη θέλουμε να είναι μαλακή, απαλή και εύπλαστη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το ένα μέρος σε φύλλο και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, προσέχοντας να προεξέχουν λίγο οι άκρες.
Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση της αρεσκείας μας ( εγώ έβαλα γέμιση για σπανακόπιτα ) και ακολούθως από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Γυρνάμε τις άκρες του κάτω φύλλου, που προεξέχουν, καλύπτοντας τις άκρες του πάνω φύλλου.
Σ' ένα φλιτζανάκι κτυπάμε τον κρόκο του αυγού με μια κουταλιά της σούπας νερό και με το πινέλο αλείφουμε την πίτα. Την πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τη χαράζουμε ελαφρώς σε κομμάτια.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά περίπου μέχρι να την δούμε να ροδίζει καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: