Trips2taste . . . . . . Γιατί η γεύση μας ταξιδεύει
▼
5 Φεβρουαρίου 2015
Τα φρούτα και τα δικά τους μικρά μυστικά
Τα φρούτα και τα δικά τους μικρά μυστικά
Τα μυστικά των φρούτων
Οι άγουρες μπανάνες ωριμάζουν γρηγορότερα, αν τις βάλουμε δίπλα σε ώριμες
Η ωρίμανση της μπανάνας σταματάει, αν τη βάλουμε στο ψυγείο (κάνει μόνο σκούρο το χρώμα της φλούδας)
Τα ακτινίδια και τα αχλάδια ωριμάζουν πιο γρήγορα, αν τα βάλουμε ανάμεσα σε μήλα.
Το χρώμα της φλούδας των πορτοκαλιών δεν είναι πάντα ένδειξη ωριμότητας, επειδή πολλές φορές δέχονται χρωστική επεξεργασία στη φλούδα, για να βελτιωθεί η εμφάνισή τους
Τα γλυκά πορτοκάλια έχουν μεγαλύτερο βαθούλωμα στην κορυφή τους
Πρέπει πρώτα να πλένουμε τις φράουλες και μετά να αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Σε διαφορετική περίπτωση απορροφούν πολύ νερό και μαλακώνουν γρήγορα
Το λεμόνι όταν έχει λεία φλούδα και μικρή βάση κοτσανιού, έχει περισσότερο χυμό και άρωμα
Το λεμόνι ή το πορτοκάλι θα βγάλει διπλάσιο χυμό, αν πριν το στύψουμε το βουτήξουμε για 15 λεπτά σε ζεστό νερό ή το βάλουμε σε ζεστό φούρνο
Αν χρειαζόμαστε μόνο μερικές σταγόνες λεμονιού, δεν χρειάζεται να κόψουμε ολόκληρο το λεμόνι. Αρκεί να το τρυπήσουμε με ένα πιρούνι στην άκρη και να στύψουμε το χυμό που χρειαζόμαστε.
Τα μήλα διατηρούνται περισσότερο, αν δεν ακουμπούν το ένα το άλλο
Στα γκρέιπφρουτ το πάχος της φλούδας αποτελεί ένδειξη ωριμότητας και όχι το χρώμα. Αυτά που έχουν λεπτή φλούδα έχουν περισσότερο χυμό και καλύτερο άρωμα
Τα γκρέιπφρουτ ξεφλουδίζονται ευκολότερα, αν τα αφήσουμε για λίγο σε ζεστό φούρνο
Τα σταφύλια πρέπει να φυλάγονται στο ψυγείο, αλλά χωρίς να πλυθούν, γιατί το νερό, που μένει πάνω τους κάνει τις ρόγες να σαπίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου