Trips2taste . . . . . . Γιατί η γεύση μας ταξιδεύει
▼
10 Ιουνίου 2023
Μυστικά για νοστιμότερα ψητά στα κάρβουνα
Ετοιμάζουμε μείγμα από ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά. Τοποθετούμε μέσα το κρέας ή τα αλλαντικά και τα καλύπτουμε με κρασί ή λεμόνι. Τ' αφήνουμε να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Την ώρα, που τα ψήνουμε τα αλείφουμε μ' ένα ματσάκι δεντρολίβανο ή φασκόμηλο βυθίζοντάς το στην μαρινάδα.
Δεν αλατίζουμε από πριν τα κρέατα, που πρόκειται να ψηθούν σε υψηλή θερμοκρασία, γιατί σκληραίνουν. Προσθέτουμε αλάτι μόλις τα βγάλουμε από τη φωτιά.
Όταν ψήνουμε στα κάρβουνα, το κρέας πρέπει να είναι αρκετά ψηλά από τη θράκα.
Δεν σκαλίζουμε τη φωτιά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί η ένταση της θερμοκρασίας αλλάζει, με αποτέλεσμα το κρέας να καίγεται εξωτερικά και να μένει ωμό το εσωτερικό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου