27 Νοεμβρίου 2023

Γιορτινή τάρτα με μήλα


Κυριολεκτικά εξαιρετική χωρίς καμία υπερβολή

Ένας απίστευτος συνδυασμός τραγανής ζύμης και απολαυστικού μήλου, σε πλήρη γευστική ισορροπία






26 Νοεμβρίου 2023

Λεμόνι, το πολύτιμο φρούτο με τις αμέτρητες ιδιότητες


Αφιέρωμα στο λεμόνι

Το λεμόνι είναι ένα πολύτιμο φρούτο της οικογένειας των εσπεριδοειδών. 

Γεμάτο χυμό και  άρωμα, διακρίνεται για τις πολλές ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία μας.




24 Νοεμβρίου 2023

Ελαιόλαδο, το χρυσάφι της Μεσογείου - Καρυδόπιτα με λάδι χωρίς αυγά


Θεματική ενότητα

Αφιέρωμα στο ελαιόλαδο


Βασικό προϊόν της Ελληνικής γης, η ελιά και το ελαιόλαδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις διατροφικές μας συνήθειες και τη Μεσογειακή διατροφή.



19 Νοεμβρίου 2023

Η ζύμη "Σου" και τα μυστικά της - Συνταγή για ζύμη "Σου"

 

Για να φτιάξουμε αφράτα και τραγανά "Σου", καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια δικά τους μικρά μυστικά.




12 Νοεμβρίου 2023

Σπανακοτυρόπιτα με σουσάμι και αφράτο φύλλο


Σπανακοτυρόπιτα με σουσάμι και αφράτο φύλλο


Η πίτα έγινε πολύ αφράτη και αυτό κατά πολύ οφείλεται και στον τρόπο με τον οποίο το φύλλο σφολιάτας πλέκεται και αγκαλιάζει τη γέμιση της πίτας.




Το φύλλο χαράζεται στις πλαϊνές πλευρές του, γέμιση τοποθετείται στο κέντρο του και στη συνέχεια πλέκεται πάνω από τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα είδος πλεξίδας.




8 Νοεμβρίου 2023

Τουρσί με ανάμικτα λαχανικά - Συντήρηση τροφών


Τουρσί με ανάμικτα λαχανικά - Συντήρηση τροφών


Τουρσί με λαχανικά της εποχής 

Ο άνθρωπος στην ανάγκη του να διατηρήσει τρόφιμα για περισσότερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα καταναλώσει αργότερα, χρησιμοποίησε μεθόδους αποθήκευσης με τη χρήση φυσικών συντηρητικών, όπως το αλάτι και το ξύδι.

Το τουρσί αποτελεί μια τέτοια διαδικασία συντήρησης τροφίμων.





6 Νοεμβρίου 2023

Κοτόπουλο με γιαούρτι και μυρωδικά


Με τη λεπτή και δροσερή γεύση του γιαουρτιού 



4 Νοεμβρίου 2023