Καρυδάκι ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού
Ίσως το χρώμα τους αρχικά να μας απωθεί, αλλά η γεμάτη γεύση τους και η ωφελιμότητά τους στην υγεία του οργανισμού μας αναμφίβολα μας αποζημιώνει.
Συλλέγουμε τα πράσινα και χωρίς στίγματα καρύδια μέσα στον Μάϊο (ανάλογα με το κλίμα της περιοχής) όσο ακόμα είναι τρυφερά και πριν το εσωτερικό τους περίβλημα γίνει ξυλώδες.
Η διαδικασία παρασκευής του γλυκού δεν είναι δύσκολη, όσο και αν η πρώτη ματιά μας προδιαθέτει για το αντίθετο, απαιτεί όμως λίγη παραπάνω διαδικασία και χρόνο.
Κατά τη συλλογή των καρυδιών από το δέντρο (εφ' όσον τα συλλέγουμε οι ίδιοι), αλλά και κατά την αρχική διαδικασία προετοιμασίας του γλυκού, καλό είναι να φοράμε γάντια για να αποφύγουμε το λέκιασμα των χεριών μας.