6 Ιουλίου 2025

Γαρίδες μαριναρισμένες ψητές στη σχάρα

 

Γαρίδες μαριναρισμένες ψητές στη σχάρα


Αν και οι γαρίδες διατίθενται στο εμπόριο όλο το χρόνο είτε φρέσκιες, είτε κατεψυγμένες, μαγειρεμένες με ποικίλους τρόπους, θα έλεγα πως ταιριάζουν περισσότερο στο καλοκαιρινό τραπέζι.

 Αν μάλιστα το τραπέζι είναι δίπλα στο κύμα, όπως συμβαίνει σε όλα τα Ελληνικά νησιά και οι γαρίδες συνοδεύονται με τσιπουράκι και άλλους μεζέδες, θα έλεγα ότι μάλλον σας άνοιξα την όρεξη.




4 Ιουλίου 2025

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πάπρικα και κάρυ


Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πάπρικα και κάρυ


Νόστιμο, θρεπτικό και οικονομικό, το κοτόπουλο δεν λείπει από κανένα σχεδόν σπίτι.

Πρόκειται για ένα υλικό αρκετά εύκολο στη διαχείρισή του στη μαγειρική, που μας δίνει πολύ γευστικά και θρεπτικά πιάτα.

Έχει όμως και αυτό τα δικά του μικρά μυστικά, που καλά είναι να τα γνωρίζουμε, ώστε να έχουμε παράλληλα και ένα απολύτως υγιεινό αποτέλεσμα (διαβάστε παρακάτω).


2 Ιουλίου 2025

Ρεβίθια λεμονάτα στο φούρνο


Ρεβίθια λεμονάτα στο φούρνο


Τα ρεβίθια είναι όσπρια με πολύ σημαντική διατροφική αξία.

Πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του οργανισμού μας γενικότερα.

Τα ρεβίθια μαγειρεύονται σε μέτρια φωτιά με κρεμμύδι, πράσο, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, καρότα και σκόρδο, καρυκεύονται με πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και αρωματίζονται με αποξηραμένα φύλλα δάφνης, λεμόνι και φρέσκο άνηθο.

Το μαγείρεμα ολοκληρώνεται στο φούρνο και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.




1 Ιουλίου 2025

Η σοκολάτα και τα δικά της μικρά μυστικά - Διαχείριση, διατήρηση

 

Η σοκολάτα και τα δικά της μικρά μυστικά


Όλα τα πράγματα έχουν και τα δικά τους μικρά μυστικά.

 Ας δούμε μερικά μικρά μυστικά και για τη σοκολάτα, που τόσο πολύ λατρεύουμε όλοι.

Πως να τη διαχειριστούμε σωστά και πως να τη διατηρήσουμε.




30 Ιουνίου 2025

Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης ψητές στο φούρνο

 

Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης ψητές στο φούρνο


Πιπεριές Φλωρίνης λέμε οι κόκκινες μακριές και γλυκιές πιπεριές, που προέρχονται από την περιοχή της Φλώρινας στη Βόρεια Ελλάδα.

Το κόκκινο χρώμα τους, η υπέροχη γλυκιά γεύση τους και η γεμάτη σάρκα τους κάνουν τις πιπεριές Φλωρίνης ακαταμάχητες.

Πρόκειται για ένα χαρισματικό υλικό της καλοκαιρινής Ελληνικής κουζίνας, πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, που συνδυάζεται ιδανικά με πολλά άλλα υλικά και χαρίζει την ξεχωριστή γεύση του στα φαγητά μας.




29 Ιουνίου 2025

Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι


Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι


Τα κολοκυθάκια είναι ένα αγαπημένο λαχανικό της Ελληνικής κουζίνας, που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική με πάρα πολλούς τρόπους.

Μαγειρεμένα ως κυρίως πιάτο, όπως "κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο", ως ορεκτικό, όπως "κολοκυθοκεφτέδες", ως γέμιση σε πίτες, οι γνωστές κολοκυθόπιτες αλμυρές ή γλυκιές, αποτελούν ένα εξαιρετικό υλικό.