30 Απριλίου 2024

Μύδια στον ατμό με ντρέσινγκ λαδολέμονου - μουστάρδας


Μύδια στον ατμό με ντρέσινγκ λαδολέμονου





Μύδια στον ατμό με ντρέσινγκ λαδολέμονου - μουστάρδας


Υλικά

1 κιλό μύδια με κέλυφος
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μαύρου πιπεριού

Για το ντρέσινγκ

100 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι 

Οδηγίες

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα κελύφη των μυδιών και όπου χρειαστεί τα ξύνουμε με το μαχαίρι ή το σύρμα κουζίνας. Τα πλύνουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τη βάση του τρυπητού. Ρίχνουμε μέσα τoυς κόκκους πιπεριού και τα φύλλα της δάφνης και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 

Τοποθετούμε το τρυπητό με τα μύδια μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με το καπάκι. Βράζουμε το νερό για 2-3 λεπτά, ώσπου τα μύδια να ανοίξουν. 
Βγάζουμε τα μύδια από την κατσαρόλα. Ελέγχουμε, αν έχουν ανοίξει όλα και πετάμε εκείνα, που δεν άνοιξαν.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ λαδολέμονου - μουστάρδας

Σε μικρό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, ελάχιστο αλάτι, τη μουστάρδα και χτυπάμε το περιεχόμενο μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε, ώστε να ενσωματωθεί με το λαδολέμονο.

Σερβίρουμε τα μύδια μαζί με το κέλυφος σε πιάτο και με τη σάλτσα λαδολέμονου ξεχωριστά σε γυάλινο σκεύος.
Τα καταναλώνουμε, βάζοντας λίγη σάλτσα στο κέλυφος με το μύδι.

Συνοδεύουμε με τσιπουράκι ή ούζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: