Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι
Είναι μία από τις μεγαλύτερες γευστικές απολαύσεις και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα στη μοναδική γεύση της.
Είναι το λαχταριστό έδεσμα, που ξετρελαίνει τις αισθήσεις.
Είναι η ένδειξη αγάπης και τρυφερότητας.
Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι
Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζάνια φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά μπράντυ
Για το γλάσο σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
Οδηγίες
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το μπράντυ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε μαζί με το βούτυρο σε σκεύος σε μπαιν μαρί. Καθώς τα υλικά λιώνουν τα ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές γυαλιστερό γλάσο.
Αφού κρυώσει λίγο το κέικ το περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο σοκολάτας, που ετοιμάσαμε και το πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου