Ομελέτα με πατάτες, μπέικον, λουκάνικο και φέτα
Η ομελέτα είναι πάντα η πιο γρήγορη και νόστιμη λύση για ένα χορταστικό γεύμα.
Μαγειρεμένη με πατάτες τηγανητές, μπέικον, λουκάνικα, τυριά και αυγά αποτελεί ένα θρεπτικό και πλήρες γεύμα, που παρασκευάζεται πολύ γρήγορα και καταναλώνεται γρηγορότερα.
Υλικά
6 αυγά
4 κουταλιές της σούπας γάλα
2 πατάτες μέτριες
2 λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα
1 κουταλιά βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια και τις τηγανίζουμε. Τις βγάζουμε από το τηγάνι.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον, την πιπεριά και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε τις τηγανισμένες πατάτες, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε την ομελέτα μας σε σιγανή φωτιά. Λίγο πριν το τέλος την πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου