5 Ιουνίου 2025

Τυρόπιτες σε τρίγωνα με φύλλο κρούστας


Τυρόπιτες τρίγωνα με φύλλο κρούστας


Οι τρίγωνες τυρόπιτες με φύλλο κρούστας έγιναν τραγανές και πολύ νόστιμες.

Αναμφισβήτητα οι πίτες με τυρί είναι από τις πιο αγαπημένες και περιζήτητες πίτες της Ελληνικής κουζίνας.

Η παρασκευή μιας πίτας στο σπίτι συχνά μας απωθεί, σκεπτόμενες τον κόπο ανοίγματος του φύλλου, το ενδεχόμενο της αποτυχίας και φυσικά το λέρωμα της κουζίνας.

Η χρήση φύλλου κρούστας είναι μια καλή ιδέα και λύση για τη γρήγορη παρασκευή μιας πίτας, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουμε πολύ κόπο και χρόνο.

Το φύλλο εύκολο στη διαχείρισή του τυλίγεται σε τριγωνικά σχήματα, εσωκλείοντας μέσα του τη νόστιμη γέμιση τυριών.

Ας δοκιμάσουμε λοιπόν να κάνουμε στο σπίτι τυρόπιτες τρίγωνα και να τις απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο πρωινό.



Τυρόπιτες τρίγωνα με φύλλο κρούστας

Υλικά

450 γρ. φύλλα κρούστας 

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

400 γρ. τυρί φέτα

4 κουταλιές της σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικά)

Πιπέρι


Οδηγίες

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας, βάζοντας τα στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ. 

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ρίγανη, το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά μας και το λαδώνουμε.

Ακριβώς από πάνω του απλώνουμε το δεύτερο, να εφάπτεται με το πρώτο και το λαδώνουμε επίσης.

Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε 4 κάθετες λωρίδες.

Τα υπόλοιπα φύλλα τα καλύπτουμε με νωπή καθαρή πετσέτα για να μην στεγνώσουν.

Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση στην άκρη της λωρίδας και τυλίγουμε σε τρίγωνα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.

Τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο

Ψήνουμε τις τρίγωνες τυρόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: