8 Ιουνίου 2025

Τυροκαυτερή με ανθότυρο και φέτα


Τυροκαυτερή με ανθότυρο και φέτα


Η τυροκαυτερή είναι ένα αγαπημένο πικάντικο ορεκτικό της Ελληνικής κουζίνας.

Τα βασικά της υλικά, κατά κύριο λόγο, είναι η φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και η καυτερή πιπεριά.

Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε ανθότυρο και στραγγιστό γιαούρτι, τόσο για να μετριάσουμε την αλμύρα της φέτας, όσο και για να δώσουμε μια πιο κρεμώδη υφή στην τυροκαυτερή.




Τυροκαυτερή με ανθότυρο και φέτα

Υλικά

150 γρ. φέτα
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας ε. π. ελαιόλαδο
Καυτερή πιπεριά (ανάλογα πόσο καυτερή θέλουμε την τυροκαυτερή)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Ελαιόλαδο, πάπρικα και ρίγανη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βάζουμε στον πολυκόφτη λαχανικών το ανθότυρο, τη φέτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά, το ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά σε πηχτή κρέμα.

Σερβίρουμε την τυροκαυτερή πασπαλισμένη με ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα και αποξηραμένη ρίγανη.

Η τυροκαυτερή συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα φαγητά και μεζέδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: