Ντόνατς με επικάλυψη σοκολάτας και νιφάδες καρύδας
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα
8 γρ. μαγιά
40 γρ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Σοκολάτα γάλακτος
Τριμμένη καρύδα για το πασπάλισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, ελαφρά λιωμένο και ανακατεύουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 2 ώρες περίπου σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
Ζυμώνουμε και πάλι τη ζύμη και την αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να φουσκώσει.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη.
Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου. Την κόβουμε σε στρογγυλά σχήματα και δημιουργούμε μία στρογγυλή τρύπα στη μέση.
Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά.
Τα βάζουμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Τα μεταφέρουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ωραίο ροδαλό χρώμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί και βυθίζουμε τα χλιαρά ντόνατς από τη μια επιφάνειά τους.
Τα πασπαλίζουμε με νιφάδες τριμμένης καρύδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου