14 Μαΐου 2025

Σαλάτα πλιγούρι με τόνο, ντομάτα και φέτα, αρωματισμένη με μέντα

 

Σαλάτα πλιγούρι με τόνο, ντομάτα και φέτα, 

αρωματισμένη με μέντα


Η μέντα είναι γνωστή από την αρχαιότητα ακόμη για τις φαρμακευτικές και αποσμητικές της ιδιότητες.

Εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροοργανισμών, βοηθάει στην πέψη, ανακουφίζει τον πονόλαιμο, καταπολεμά το άγχος, είναι μερικές μόνο από τις πολλές ιδιότητες που έχει.

Στη μαγειρική η χρήση της πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς το πολύ έντονο άρωμά της επισκιάζει τα υπόλοιπα υλικά.

Το βρασμένο πλιγούρι, συνδυασμένο με λαχανικά, τόνο, φέτα και την όξινη γεύση του λεμονιού, δημιουργεί μια πολύ νόστιμη, δροσερή και υγιεινή σαλάτα.

Τα μυρωδικά, όπως η μέντα ή ο δυόσμος, προσθέτουν τη δικιά τους ιδιαίτερη αρωματική πινελιά και επίγευση.



Σαλάτα πλιγούρι με τόνο, ντομάτα και φέτα, 
αρωματισμένη με μέντα


Υλικά

1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
50 γρ. φέτα σε κύβους
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
Χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές ε. π. ελαιόλαδο
Αλάτι

Οδηγίες

Πλύνουμε το πλιγούρι και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για 15 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Βάζουμε τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Σημείωση:
Αν δεν θέλουμε την έντονη μυρωδιά της μέντας, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με φύλλα δυόσμου.



Αναρτήσεις που ίσως σας ενδιαφέρουν :


 




Δεν υπάρχουν σχόλια: