Μανιταρόπιτα με μπέικον, γαλοπούλα και τυριά
Εξαιρετική πίτα με μανιτάρια πλούσια και νόστιμη, που αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Τα μανιτάρια, το μπέικον και η γαλοπούλα συνδυάζονται τόσο ιδανικά με τα υπόλοιπα υλικά, που κυριολεκτικά δημιουργούν μια πολύ γεμάτη και πεντανόστιμη γέμιση.
Το αφράτο, εύθρυπτο και καλοψημένο φύλλο σφολιάτας αγκαλιάζει τη γέμιση μανιταριών και ολοκληρώνει τη γευστική απόλαυση.
Μανιταρόπιτα με μπέικον, γαλοπούλα και τυριά
Υλικά
750 γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
500 γρ. μανιτάρια λευκά
140 γρ. μπέικον
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη σε κομματάκια
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια, το μπέικον και τη γαλοπούλα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μείνουν με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Παράλληλα σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά.
Αφού μαραθούν, αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε στα μανιτάρια την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε τη γέμιση.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα, αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. του φύλλου ακάλυπτο.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κλείνουμε τις άκρες της πίτας και τη χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά σε κομμάτια.
Την αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου