22 Μαΐου 2025

Μακαρόνια με μπέικον και γαρίδες σε ιδιαίτερη σάλτσα

 

Μακαρόνια με μπέικον και γαρίδες σε ιδιαίτερη σάλτσα


Μπέικον και γαρίδες αρωματισμένες με σκόρδο και λευκό κρασί ενώνονται μαζί μέσα σε μια ιδιαίτερη σάλτσα ντομάτας και κρέμας γάλακτος, αρωματισμένης με θυμάρι και εμπλουτισμένης με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Υπέροχες γεύσεις, που ξυπνούν τις αισθήσεις, συνδυασμένες με τα αγαπημένα ζυμαρικά.




Μακαρόνια με μπέικον και γαρίδες σε ιδιαίτερη σάλτσα


Υλικά

1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό ξηρό
1 ντομάτα τριμμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
50 γρ. τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί (παρμεζάνα, γραβιέρα κ.ά.)
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό για το πασπάλισμα
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι

Οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 4-5 λεπτά. 

Αφαιρούμε το μπέικον, προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Επαναφέρουμε το μπέικον και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια και την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μπέικον και γαρίδες ζεστά και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Άλλες παρόμοιες συνταγές:


    


    


    

Δεν υπάρχουν σχόλια: