Φιλέτα σολομού ψητά στο φούρνο
Ο σολομός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια της Ελληνικής κουζίνας και όχι μόνο.
Είναι ένα ψάρι που ζει στα κρύα νερά του Βόρειου Ατλαντικού.
Ο σολομός είναι ένα πολύ ωφέλιμο ψάρι, που συμβάλλει πολλαπλά στην καλή υγεία του οργανισμού μας.
Αποτελεί μια πολύ σημαντική πηγή των πολύτιμων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μια από τις λίγες φυσικές πηγές βιταμίνης D.
Πέρα από όλα αυτά δεν παύει να είναι και ένα πολύ νόστιμο ψάρι, που το απολαμβάνουμε σε πολλές συνταγές.
Φιλέτα σολομού ψητά στο φούρνο
Υλικά
2 φρέσκα φιλέτα σολομού
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι (προαιρετικά)
Οδηγίες
Πλύνουμε τα φιλέτα σολομού και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα αλείφουμε με μείγμα, που έχουνε ετοιμάσει με τον χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι.
Βάζουμε τα φιλέτα του σολομού σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Σημείωση:
* Είναι σημαντικό, όταν καταναλώνουμε ψάρια να γνωρίζουμε για αυτά κάποιες ιδιότητες, που έχουν, ώστε να προσαρμόζουμε τις επιλογές μας ανάλογα με τις διατροφικές προτιμήσεις μας.
* Επίσης πριν αγοράσουμε ψάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια μικρά μυστικά για τη σωστή επιλογή και διαχείρισή τους, για να γίνει η ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη και διασκεδαστική.
Άλλες συνταγές με ψάρια:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου