Ζωμός κοτόπουλου
Ο ζωμός από κοτόπουλο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολλά φαγητά και σάλτσες και να προσθέσει σ' αυτά εξαιρετική νοστιμιά.
Για να τον ετοιμάσουμε στο σπίτι θα χρειαστούμε κοτόπουλο με λίγα λίπη, φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά.
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο, απομακρύνουμε τα περιττά λίπη, εντόσθια και πέτσες και το πλύνουμε πολύ καλά.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό σε ποσότητα, που να το σκεπάζει πλήρως.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφαιρούμε του αφρούς, που θα βγάλει το κοτόπουλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Τεμαχίζουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε ακόμη το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης το αλάτι, το πιπέρι, τους κόκκους πιπεριού και τα αποξηραμένα βότανα.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 και 1/2 ώρα περίπου.
Αφαιρούμε το βρασμένο κοτόπουλο, τα λαχανικά, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού ή σουρώσουμε τον ζωμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου