16 Μαΐου 2025

Καλαμαράκια με σπανάκι και μυρωδικά

 

Καλαμαράκια με σπανάκι και μυρωδικά


Τα καλαμαράκια δένουν αρμονικά με το σπανάκι και τα μυρωδικά και δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο. 


Καλαμαράκια με σπανάκι και μυρωδικά


Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια
1 κιλό σπανάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξηρά
2 πράσα (το λευκό μέρος)
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/3 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
2 ώριμες ντομάτες 
Μαϊντανό, άνηθο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρούμε το κοκαλάκι τους, τα πλύνουμε καλά και τα τεμαχίζουμε.

Πλύνουμε το σπανάκι και το τεμαχίζουμε. 

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τεμαχίζουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καρότα σε ροδέλες, τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά από λίγο προσθέτουμε το σπανάκι, το γυρίζουμε μερικές φορές να μαραθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, το ρύζι, ένα φλιτζάνι νερό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.

Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με σπανάκι και μυρωδικά, συνοδευμένα με λεμόνι.




Άλλες συνταγές με καλαμαράκια:







Δεν υπάρχουν σχόλια: