6 Μαΐου 2025

Ταλιατέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό με δάφνη και κόκκινο κρασί


Ταλιατέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό 

με δάφνη και κόκκινο κρασί


Μοσχαράκι κοκκινιστό, αρωματισμένο με δάφνη και κόκκινο κρασί και συνοδευμένο με ζυμαρικά ταλιατέλες.

Το μοσχαράκι σιγοβράζει στη σάλτσα ντομάτας με τη δάφνη και το κόκκινη κρασί, ρουφώντας αχόρταγα όλα τα αρώματα και τις γεύσεις.

Το αποτέλεσμα το απολαμβάνουμε στο πιάτο μαζί με ταλιατέλες.


 

Ταλιατέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό 
με δάφνη και κόκκινο κρασί

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1/2 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

500 γρ. ταλιατέλες

Οδηγίες

Πλύνουμε το κρέας το στεγνώνουμε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχαράκι απ' όλες τις πλευρές του, μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε για 1-2 λεπτά περίπου, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.

Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κόκκινο ξηρό κρασί.

Σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε τη δάφνη.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αρκετό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες ζεστές με το κοκκινιστό μοσχαράκι.




Άλλες συνταγές με μοσχαράκι:







Δεν υπάρχουν σχόλια: