Μια σαλάτα διαφορετική από τις καθιερωμένες.
Σαλάτα με βάση το πλιγούρι, αρκετά λαχανικά νόστιμα και ωφέλιμα, αλλά και μυρωδικά, που αφήνουν το υπέροχο άρωμά τους και τη δική τους πινελιά στη γεύση.
Ο χυμός του φρεσκοστυμμένου λεμονιού δένει τα υλικά μεταξύ τους και προσθέτει την απαιτούμενη οξύτητα.
Υλικά
80 γρ. πλιγούρι ψιλό
2 φλιτζάνια νερό
1 ντομάτα μεγάλη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
5-6 κλαδάκια μαϊντανό
5-6 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι.
Το αφήνουμε να παραμείνει στο βραστό νερό, μέχρι να μαλακώσει και το σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, τεμαχίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες σε μικρούς κύβους
Βάζουμε όλα τα λαχανικά και μυρωδικά στη σαλατιέρα και προσθέτουμε το πλιγούρι, το καλαμπόκι, το αλάτι το πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε τη σαλάτα.
Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για λίγη ώρα πριν την σερβίρουμε, ώστε να ελευθερωθούν οι γεύσεις των λαχανικών και μυρωδικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου