Η γλυκύτητα από τις πέρλες και τα κάστανα περνάει στη σάλτσα, όπου δένει με τη νοστιμιά του κρέατος και το αποτέλεσμα γίνεται φανταστικό.
Υλικά
1 και 1/2 κιλό μοσχαράκι ελιά
1/2 κιλό κάστανα
1/2 κιλό κρεμμυδάκια πέρλες
1 καρότο τεμαχισμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κάστανα από τα εξωτερικά τους φλούδια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν αφαιρούμε και τα υπόλοιπα εσωτερικά φλούδια και τα αφήνουμε σκεπασμένα. Καθαρίζουμε και τα κρεμμυδάκια πέρλες.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Αφήνουμε λίγο λάδι να κάψει στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε τις πέρλες καλά, να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το καρότο, το μοσχαράκι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό από το μοσχαράκι (αν δεν επαρκεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό). Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί και προσθέτουμε τα κάστανα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Οι πέρλες και τα κάστανα, που λιώνουν δίνουν μια εξαιρετική γεύση γλυκιάς νοστιμιάς στη σάλτσα και το μοσχαράκι.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου