Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
2 μέτρια κρεμμύδια ξηρά, ψιλοκομμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα
1/2 πράσο, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή ένα κουτί αποφλοιωμένες
6 κουταλιές λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή ένα κουτί αποφλοιωμένες
6 κουταλιές λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλύνουμε καλά τα καλαμαράκια και τα τεμαχίζουμε.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και τα σοτάρουμε μαζί με τα ξηρά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και το σκόρδο για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα καλαμαράκια να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη δάφνη.
Τα συνοδεύουμε με ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου