12 Ιουλίου 2024

Καλαμαράκια τηγανητά με τραγανό κουρκούτι


Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινά δεν γίνεται.

Νόστιμα καλαμαράκια, τραγανό κουρκούτι, τσιπουράκι στο ποτήρι και στην υγειά μας βρε παιδιά.

Αν είμαστε και σε κάποια όμορφη ακρογιαλιά, τι να λέμε τώρα.





Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

1 ποτήρι μπύρα
1 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 παγάκια
Αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλύνουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, ανακατεύοντας την κρύα μπύρα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα παγάκια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, να κάψει. Αλατίζουμε τα καλαμαράκια και τα περνάμε ένα ένα από το κουρκούτι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγα λίγα κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο καστανοχρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν τα λάδια. 

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: