Υλικά
500 γρ. γόνο καλαμαριών
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες (αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα)
1 μέτριο καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελάχιστη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ελάχιστο κουρκουμά (στη μύτη από ένα κουταλάκι)
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες (αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα)
1 μέτριο καρότο τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελάχιστη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ελάχιστο κουρκουμά (στη μύτη από ένα κουταλάκι)
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, ρίγανη, άνηθο
1 κουταλιά ξύδι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, ρίγανη, άνηθο
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλύνουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντάς τα, ώστε να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι τα λαχανικά να μαραθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με το ξύδι και το λευκό κρασί. Τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (αν χρειασθεί συμπληρώνουμε λίγο νερό). Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και τη ρίγανη.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου