Τραγανό φύλλο και νόστιμη γέμιση με πράσο, κιμά, φέτα και μυρωδικά.
Τι άλλο θέλει μια πίτα για να είναι η απόλυτη γευστική απόλαυση.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
Για τη γέμιση
1/2 κιλού κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσα (το λευκό μέρος)
2 αυγά
1/2 κούπα τυρί φέτα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τα πράσα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου. Όταν βράσει τραβούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια, τα αυγά κτυπημένα και ανακατεύουμε το μείγμα.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης, και χαράζουμε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια. Ραντίζουμε από πάνω με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου και μέχρι η πίτα να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου