18 Φεβρουαρίου 2025

Κοτόπιτα με μπέικον, τυριά και λαχανικά


Κοτόπιτα με μπέικον, τυριά και λαχανικά


Εξαιρετική πίτα με γέμιση από στήθος κοτόπουλο.

Το ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου μαγειρεύεται μαζί με το μπέικον, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές, ρουφώντας αχόρταγα τις ξεχωριστές νοστιμιές τους.

Στη συνέχεια καρυκεύεται και αρωματίζεται με το πιπέρι και το θυμάρι, αναστατώνοντας τις αισθήσεις.

Ενώνεται με τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τα αυγά και σιγοψήνεται υπομονετικά στην αγκαλιά της έτοιμης σφολιάτας.

Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό 
και σας προσκαλώ να το δοκιμάσετε.


Κοτόπιτα με μπέικον, τυριά και λαχανικά


Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ.
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο για το λάδωμα της πίτας

Για τη γέμιση

400 γρ. στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1και 1/2 πράσο, τεμαχισμένο
1 πιπεριά κόκκινη, τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. θρυμματισμένη φέτα
1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι 

Οδηγίες

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου σε κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσει. 
Το βγάζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά, μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τα υλικά για 4-5 λεπτά. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, τα αυγά, χτυπημένα και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Απλώνουμε πάνω τη γέμιση, αφήνοντας ένα εκατοστό κενό στις άκρες του φύλλου.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες του πρώτου φύλλου πάνω στο δεύτερο, κλείνοντας ελαφρά με τα δάκτυλά μας.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (χωρίς να φτάνει το μαχαίρι στη βάση) και την περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει καστανοχρυσαφί χρώμα.




Άλλες συνταγές για πίτες:









Δεν υπάρχουν σχόλια: