30 Ιανουαρίου 2024

Ζυμαρικά με μπέικον και σάλτσα ροκφόρ


Πολλές φορές με τις δραστηριότητες και τις διάφορες υποχρεώσεις της ημέρας δεν προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε γεύμα για το μεσημέρι.

Σ' αυτή την περίπτωση τα ζυμαρικά αποτελούν πάντα την εύκολη και γρήγορη λύση της στιγμής.

Η συνταγή, που σας προτείνουμε ανταποκρίνεται σε ένα γρήγορο πιάτο, πολύ νόστιμο, αρκεί να υπάρχουν τα σχετικά υλικά στο σπίτι.





Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι 
70 γρ. βούτυρο
3 φέτες μπέικον
εστραγκόν
2 κουταλιές κοφτές αλεύρι
200 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τυρί ροκφόρ
αλάτι, πράσινο πιπέρι


Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα βούτυρο ή φυτικό λάδι και ρίχνουμε τα λιγκουίνι. Τα ανακατεύουμε να πάει το βούτυρο παντού.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον μαζί με το εστραγκόν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί ροκφόρ τεμαχισμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία κρεμώδης σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη ζεστή σάλτσα ροκφόρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: