Η υπέροχη γεύση της γαρίδας πραγματικά δεν συγκρίνεται.
Ειδικά όταν δένει με τη γεμάτη γεύση της μαγειρεμένης ντομάτας, το μεθυστικό άρωμα του κόκκινου κρασιού, των μυρωδικών της ελληνικής γης και το πικάντικο άγγιγμα των μπαχαρικών.
Ένας απολαυστικός χορός γεύσεων και αρωμάτων.
Υλικά
20 μεγάλες γαρίδες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ντοματοπολτό
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι πάπρικα
4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
Ρίγανη, θυμάρι
4-5 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Πλύνουμε τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν το ρόδινο χρώμα. Τις βγάζουμε σε σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον τοματοπολτό και σοτάρουμε λίγο ακόμη. Σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και τις γαρίδες.
Βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας, πλιγούρι ή ζυμαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου